Den här hemsidan använder cookies för att garantera att du får den bästa tänkbara upplevelsen när du besöker webbplatsen. Se vår integritetspolicy för mer information om det här. För att godkänna användningen av icke-essentiella cookies, vänligen klicka "Jag håller med"
Andra sektioner i klubben utöver styrelsen
Levad är föreningens ungdomssektion som består av 10-12 invalda ungdomar. Levad arrangerar bla årets Luciashow, barnkalas, 24-timmars och ponnyridning. Pengar som Levad får in går tex till inköp av lektionshästar och utrustning.
Sporren är föreningens föräldrasektion och består av föräldrar. Sporren ska hålla ordning i cafeterian, stå för inköpen samt gör schemat för cafeteriatiderna. Tillsammans med funktionärer ansvarar man också för cafeterian vid tävlingar.
Sporren har också i uppdrag att stötta ridskolans barn och ungdomar. Att anordna olika typer arrangemang för våra ungdomar och att vara behjälplig vid tex transport av hästar vid olika evenemang.
Vi har också en tävlingskommitté som driver våra tävlingar.
Eftersom vi är en ideell förening behöver vi hjälp av våra medlemmar och föräldrar.
Förväntningar på dig som medlem:
• att man tar ansvar och bemannar tilldelade cafeteriatider.
Cafeteriatiderna finns på vår hemsida. De finns även uppsatta på cafeterians dörr.
• Om tiden inte passar kan man byta med någon annan på listan. Man ansvarar själv för att byta eller skaffa en ersättare. Du får gärna låna nyckel och öppna upp, om så för en liten stund om cafeterian är stängd. Cafeterian är en viktig inkomstkälla till föreningen.
Den tillför också trivsel!
• En annan källa till inkomst är försäljning av tex NewBody, Sportlotten och andra försäljningar.
Vi önskar att alla hjälps åt att sälja efter bästa förmåga för att förbättra föreningens ekonomi.
• Att anordna tävlingar ger intäkter och
som förälder till ridande barn kan du hjälpa till som funktionär vid hemmatävlingar. Det kan innebära att baka, handla, bemanna cafeteria, grilla eller vara behjälplig i sekretariat/på bana /i stall.
Det anordnas funktionärskurser där man kan få mer kunskap.
Klubben har ett funktionärssystem.
Du kan samla poäng som funktionär eller andra ideella arbetsinsatser så som att baka, handla, laga mat, delta på fixardagar som belöning för ideellt arbete.
Du kan om du vill överlåta dina poäng till någon annan. Poängen löses in mot premie.
Att tänka på vid ridlektion
• Att du behöver vara i stallet minst en 20-30 min innan du rider för att hinna borsta och sköta om din häst ordentligt. Det är väldigt viktigt att hästen är ren så att den inte får sår el skav under sadeln eller sadelgjorden. Även efter ridningen behöver hästen skötas om, borstas av och all utrustning putsas. Allt för att våra hästar ska ha det så bra som möjligt.
• Lektionstiden startar från och med att eleverna kommer in i ridhuset/manegen. Den pågår fram till att eleverna ställer upp på medellinjen och sitter av. Det innebär att upp- och avsittning ingår i lektionstiden. Likaså ingår korrigering av stiglädrens längd, åtdragning av sadelgjorden och ev. avtagning av elevernas jackor. Dessa aktiviteter tar olika lång tid beroende på ryttarnas vana och rutin.
• Alla nybörjarbarn ska ha någon med sig som kan hjälpa till att leda hästen under lektionen och att göra iordning hästen innan lektionen.
• Det är bara ridelevens medhjälpare som får gå in i manegen!
• Stallet är öppet för alla, men du som har med dig småsyskon tänk på säkerheten. Låt inte småbarn springa i stallet. Hästar är stora och barn är små! Om du har barn i barnvagn tänk på att inte ha med barnvagnen i stallgångarna eller i gången ned till ridhuset. Barnvagnar är välkomna på läktarna och i cafeterian! Detsamma gäller för hundar!
Utrustningsråd till den nya ryttaren
Hjälm och säkerhetsväst finns att låna på ridskolan utan kostnad.
• Du bör ha ganska tajta kläder av elastiskt tyg, dels för att det är bekvämt men också för att ridläraren ska se hur du sitter till häst.
• Fingervantar eller handskar är skönt och ett måste på vintern.
• Om du har långt hår är det bra att ha det samlat i hästsvans/fläta.
• Stövlar eller kängor med rejäl klack är viktig då foten inte får åka igenom stigbygeln och fastna.
• Så kallade ”shortshaps” stövelskaft av läder eller kraftigt tyg är bra att ha för stabilitet och säkerhet, men inte nödvändigt till en början.
Trafik 10 km på hela anläggningen gäller.
På anläggningen finns ett 30-tal hästar.
170 elever som rider lektion varje vecka och runt dessa barn/ungdomar rör sig föräldrar, syskon, kompisar och mor/farföräldrar på vår anläggning.
Detta betyder att vi har runt 300 besökare, hästägare och personal på anläggningen. Dessa måste kunna röra sig säkert runt anläggningen.
Hästarna rör sig dagligen på samma väg som bilarna åker på. Hästarna är flyktdjur och flyr först för att sedan när faran är över stanna och fundera. De är stora, starka och snabba så det är väldigt viktigt att man som förare av ett fordon respekterar att hästarna har företräde på vår anläggning. Ber den som framför hästen att du ska stanna eller köra åt sidan vänligen respektera detta så att det inte händer några olyckor. Hastigheten på anläggningen är 10 km/tim eller mindre. Detta måste hållas!
Vi har många barn som varje dag spenderar många timmar av sin fritid här och vi måste se till att vi kan garantera en så säker fritid som möjligt för dessa även när de inte rider.
Så vänligen lätta på gasen och kör åt sidan och låt hästen komma bort innan du köra iväg igen.
Brand
Vid en eventuell brand jobbar vi med, Rädda, Varna, Larma och Släck.
Uppsamlingsplatsen är på lilla ridbanan nedanför lägerstugan.
Klubbens målsättning
Med ridskolan i centrum ska vi med kunnig och utbildad personal ge en bra rid utbildning med hög kvalité till alla kategorier ryttare som är baserat på deras individuella målsättning.
Vi ska säkerställa bra hästhållning och hålla en hög säkerhet både för häst och ryttare. Vår klubb ska vara till för alla kategorier av ryttare och supportrar där vår gemenskap ska bygga på samarbete, allas medverkan och glädje.
Vill du komma i kontakt med oss:
rk.finspang@telia.com
Välkommen att delta i gemenskapen!