Rkf logga Hem Ryttarkamraterna 

Hästar

Här finns det en beskrivning på våra stora hästar. Vi försöker att ha våra hästar utbildade upp till La i dressyr och LE i hoppning. Men det absoluta viktigaste är att det är trygga allround hästar.

Courtwood Ceili

Ceili köptes in till ridskolan i aug 2016 av Stall FL.

Hon är en Irish Sport horse f 2007.Mkh 162 cm. Hon är skimmel och en stabil dam som alltid gör sitt bästa. En superhäst att ha på uteritt eftersom hon har gått jakter på Irland så hon går fram överallt och hoppar om man vill.

Hennes pappa heter Cork Arthur här kan man se han https://sporthorse-data.com/pedigree/cork-arthur

Izza

Izza kom till klubben våren 2018. Hon är född 2014 och är ett svart sto. Ca 160 cm i mankhöjd. Trevlig att rida och kan ta de flesta ryttare. Hittar inte på något bus vid ridning och verkligen arbetsvillig. Hon är väldigt modig när man rider ut. Kan vara tuff i hanteringen i boxen så ställ henne i spolspiltan vid sadling.


Lej

Lej är en äldre dam som är född 2000. Hon är en arab. Hon är pigg, framåt och älskar att hoppa. Snäll i boxen och tycker om att bli pysslad med.


Weedo

Weedo köptes in som ponny men har nu gått över måttet till att vara en liten storhäst. Han är .... Han är snäll i boxen, dock lite svårfångad. En av de mest påhittigade hästarna i hagen som alltid har håll i sina täcken. Snäll och rid men tycker ibland att hinder kan vara lite läskiga om inte rätt person sitter på.Almando

Almando är en snäll och trevlig kille med ett hjärta av guld. Han tycker bäst om hoppning och kan bli lite för pigg på vintern för de orutinerade eleverna medans han älskas av de som verkligen kan rida då han är lite mer framåt häst. Född 2008 och runt 156 cm. Korsning och dansk import

Madam

Madam är en tysk import som köptes in våren 2022. Hon är ....... år och mäter runt 165 cm. Hon går just nu inga lektioner pga behandling av sina inkar. Väldigt snäll och trevlig häst.

Lady

Lady köptes in med Madam våren 2023. Hon är en Tinker som mäter runt 150 cm. Hon är .........- Snäll att rida och lagom framåt. Vill sadlas i spolspiltan. En favorit bland många.

Sanora

Sanora är en dam som kom till ridskolan våren 2021. Hon är ... år. och mäter runt 164 cm. Sanora går lektioner vissa dagar i veckan och är sedan uthyrd vissa dag.