Rkf logga Hem Ryttarkamraterna 

Ryttarutveckling nivå 1.

Ryttarutveckling nivå 1 är första steget i ridsportens utvecklingsmodell och har stort fokus på att lära ryttarna mer om hästkunskap, ryttarens välmående och att befästa grunderna i ridningen. Är du i åldern 7–25 och rider i märke 2 eller märke 5, privatryttare LB dressyr och ld hoppning kan du vara med. Inbjudan är öppen både för ridskoleelever och privatryttare med egen häst.

Klubben har fått projektstöd av Svenska Ridsportförbundet för att göra denna satsning.

De sex fokusområdena som ska beröras är:

·         Trygg utvecklingsmiljö

·         Ridningens grunder

·         Ryttarens grundutbildning

·         Avsutten träning

·         Kost

·         Hästkunskap

Projektet sträcker sig under höstterminen 2023. Det kommer dels att vara en webbaserad kurs på 6–7 timmar som görs hemma innan första tillfället på klubben. Sedan kommer det att vara 3–4 ridtillfällen.

Det kommer att vara ridtillfällen på höstlovet och jullovet. Första tillfället kommer att vara den 30/10 på fm och då återkommer vi med fler datum under v 51 och v 52.  

 

Man får lämna in sitt intresse via rk.finspang@telia.com där man skriver vem man är, på vilken nivå man rider och om man ska ha ridskolehäst och 3 hästönskemål. Det kommer att vara 2 tillfällen med dressyr och ett med hoppning. Det finns 5 platser för privatekipage som är medlemmar i föreningen och 8 platser för ridskoleekipage. Kostnad 500 kr för tre tillfällen sedan betalar man själv webbkursen 180 kr. Informationen hur man gör för att köpa webbkursen skickas när man har fått klart att man fick en plats. Man måste ha gått Webbkursen för att vara med på ridningen.     

   • Tagg 2