Rkf logga Hem Ryttarkamraterna 

Klubbmästerskap i dressyr och Pay and Ride 11 juni. 

Ryttarmedelande klubbmästerskap i dressyr den 11/6 2023

Välkomna till klubbmästerskap i Dressyr. Domare är Wiveca Schenholm.

1.      Stallet öppnar för ridskoleelever kl 9:00. Innan dess är stallet låst. Detta är så att våra hästar får komma in innan alla elever kommer och vill göra i ordning sina hästar.  

2.      Alla som ska rida ska ha en funktionär med sig och denna ska stanna fram till sin tid gått ut. Se separat funktionärslista med tider.

3.      Alla som ska starta i klubbmästerskapet oavsett om man är privatryttare eller ridskoleryttare ska hjälpa till med banbygge lördagen den 10 juni kl. 16:00.

4.      Prisutdelning för ridskoleponny och ridskolehäst sker mellan 12-13:00 utanför ridhuset på kortsidan. Alla ryttare får en goodiebag vid prisutdelningen.

5.      Ridskolans hästar har en bestämd framridningstid! Detta är så att ingen häst rids mer än vad den behöver för tävlingen. Avskrittning sker på väg tillbaka till stallet, längst med ridhusväggen och avsittning sker utanför dörren till spolspiltan. Alla hästar förutom Freja, Fiola och Lady ska hanteras i sina boxar. Dessa hanteras enligt deras rutiner.    

6.      Starttiderna är fasta stattider och du ska vara redo att rida ditt program och vara klar utanför tävlingsbanan när din starttid är. Du måste själv hålla koll på klockan så att du är i tid till utebanan. Då det tar några min för ridskolehästarna att skritta till utebanan.

7.      Om man har startnummer 1–12 så väntar man kvar utanför tävlingsbanan när man har tävlat klart på att ryttaren efter kommer ut ifrån ridhuset så att inte någon ridskolehäst blir kvar ute på tävlingsbanan själv. Privathästarna klarar sig oftast själv. 

8.      Framridning sker i ridhuset. Skritt och halt innanför spåret. Uppsittning sker på medellinjen med pallen på ridskolehästarna. Tänk på att hålla avstånd.    

9.      Ridskolehästarna ska skötas om både innan och efter. Den ska lämnas kvar i sin box efter sin ritt om inget annat säges. Mockning av box och bortplockning av alla saker ska ske innan man lämnar hästen.   

10.  Inga byten av schabrak eller någon annan utrustning på ridskolans hästar. 

11.  Avgiften har fakturerats.  

12.  Rosett finns att köpa i café, 30 kr per rosett.

13.  Vi ska kora 4 klubbmästare.

·         Ponny ridskolehäst Prisutdelning mellan 12:00-13:00

·         Häst ridskolehäst Prisutdelning mellan 12:00-13:00

·         Ponny privat Prisutdelning runt 15:00

·         Häst privat Prisutdelning runt 15:00

14.   Stallet låses kl. 13:00.  

15.  Parkering sker främst på gräsfältet direkt till höger om uppfarten till ridskolan. Alternativt på ridskolans parkering eller parkeringen vid privatstallet.

16.   Cafeterian hålls öppen enligt funktionärslistan.


Ryttarmedelande Pay and Ride den 11/6 2023

Välkomna till Pay and Ride med domare Wiveca Schenholm.

 

1.     Tävlingen hålls på vår stora utebana med framridning i ridhuset.

2.     Parkering sker främst på gräsfältet direkt till höger om uppfarten till ridskolan. Alternativt på ridskolans parkering eller parkeringen vid privatstallet.

3.     Betalningen har redan skett via Swish. Rosetter finns att köpa i café för 30 kr.

4.     Startlistorna har fasta starttider. Vänligen se till att du är klart till din starttid. Ingen uppdatering av listor kommer att ske.

5.     Toalett finns på kortsidan av ridhuset och vatten till hästarna tas utanför på ridhusets kortsida. Ridskolans stall och privatstallet är stängda för utomstående.   

6.     Vaccinationsintyg visas för protokollräknarna i sekretariatet för hästar som inte är på regelbunden basis i klubbens ridhus, då de redan vet att man måste vara vaccinerad för att rida på vår anläggning.

7.      Enklare cafeteria finns.

8.     Det är tillåtet att rida i kortärmat, spö och skydd inne på banan.

9.     Vänligen håll avstånd mellan hästar och människor så att vi kan ha en säker tävlingsdag.Startlista